Gemeente
Utrecht

Meld je gratis aan voor de afsluiting van Hero Town in Ekko. 

‘Stap over de lijn als’….  poppodium EKKO

Maandag 24 juni 2024

Poppodium EKKO in Utrecht.                                                        Tijd: 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.                 

Adres: Bemuurde Weerd, Westzijde 3, Utrecht

Met de afsluiting van de Hero Town Roadshow nemen we je mee in een gezellige avond uit met mensen die je NIET kent.

Aan het eind van de avond zul je het gevoel hebben dat je nieuwe mensen hebt leren kennen, die je normaal niet snel zult ontmoeten. Hoe we dat doen? Tja, dat kun je eigenlijk alleen maar komen ervaren. De afsluiting is een feestje. Een feestje van herkenning en van verschillen.

Meedoen aan de afsluiting zal je kijk op de wereld veranderen. Je ontmoet mensen buiten je eigen bubbel. En waarom is dat nou zo belangrijk vraag je je misschien af? Wij willen je laten zien dat meningen bepaald worden door eigen ervaringen en je achtergrond.

We nemen je mee in een avond met mooie gesprekken en veel lachen en ontroerd raken door elkaar. De centrale vraag is: Hoe is het om jou te zijn?  En daarvoor brengen we graag zoveel mogelijk mensen bij elkaar. Dus kom en neem je buren, vrienden, familie, collega’s mee.

Wat kost het je om erbij te zijn? Helemaal NIETS, nou eigenlijk wel. Het kost je tijd, dat wel! Maar we beloven je, je krijgt er veel voor terug!

Ben jij die held en durf jij ook je nek uit te steken?

Meld je dan nu aan!

Meetup bij de Voorkamer

Vrijdag 19 april 2024

De Voorkamer in Utrecht.
Tijd: 19.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur
Adres: Kanaalstraat 225, Utrecht

In 2016 opende De Voorkamer haar deuren in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek in de Utrechtse wijk Lombok. Wijk- en AZC-bewoners kunnen elkaar hier vinden om gewoon een praatje te maken, kennis te delen of samen iets te maken.

Hero Town neemt jou mee in bijzondere ontmoetingen met deze bewoners. Kom ook en laat je verrassen! door de verschillen en ook de onderlinge overeenkomsten die jullie met elkaar hebben.

Er zijn veel persoonlijke verhalen met elkaar gedeeld deze avond. We hebben de vooroordelen besproken die we tegenkomen in ons leven en ook onze meningen gedeeld. Een mening wordt vaak bepaald door eigen ervaringen en waar je vandaan komt. Door de persoonlijke gesprekken met elkaar werden verschillen in ervaringen en achtergrond qua opvoeding duidelijk en ontstond ook meer begrip voor de andere mening. Kortom weer een bijzondere avond met mooie mensen! 

 

Meetup bij Vital’nya ANNE

Dinsdag 23 april 2024 19.00 – 21.00 uur

Vital’Nya ANNE                                                                            Tijd: 19.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur.                 

Adres: Kanaalweg 86c, Utrecht

Vital’nya betekent ‘huiskamer’ in het Oekraïens. Vital’nya ANNE is dus huiskamer ANNE. In deze huiskamer, vernoemd naar de eerste locatie aan Veemarktplein in Utrecht, worden in de late namiddag en vroege avond activiteiten georganiseerd die het welzijn, de eigenwaarde, gevoel van veiligheid en de verbinding met Utrecht bevorderen. 

We zijn heel warm en hartelijk ontvangen. De taal was een uitdaging, maar met hulp van een tolk is het gelukt. Heel mooi om ook samen met deze groep te kijken naar overeenkomsten en verschillen. 

Praktische tips in een online training 

Hero Town app

Ontdek meer over de werking van je brein en de valkuilen in gesprekken!

In deze online training vertellen we je meer over de invloed van onze olifant en onze ruiter. Waarom is het vaak juist de olifant die ons leidt? Wat is zijn de voordelen aan contact met andersdenkenden? Waarom zijn we zo verdeeld en wat kunnen we eraan doen?

De antwoorden op deze vragen vind je in de app.

Het voordeel! Je kunt de training gewoon op je eigen tempo en in je eigen tijd volgen!

En wil jij na het afronden van de training zelf 1-op-1 in gesprek met iemand die anders denkt dan jij, dan regelen we dat!

Ontmoet een levend boek

Zaterdag 2 maart 2024 – aanmelding gesloten

Bibliotheek van Kanaleneiland in Utrecht.
Adres: Al-Masoedilaan 188, Utrecht

De opening van de Hero Town Roadshow met de Mensenbieb was zeer geslaagd!

Bezoekers konden in gesprek met levende boeken over thema’s als verslaving, blind zijn, vluchten uit je eigen land, angsstoornis, transgender, religie. Deze boeken hoef je niet open te slaan op de juiste pagina. Deze boeken stelden zich open voor de bezoekers.

Deze levende boeken zijn voor ons helden. Zij hebben hun vaak kwetsbare verhaald gedeeld met onbekenden en daar is veel moed voor nodig.

Veel dank aan deze prachtige mensen, aan stichting de Mensenbieb en bibliotheek Kanaleneiland voor de fijne samenwerking.  Teamwork!

Meetup bij de saffier

Dinsdag 19 maart 2024 – aanmelding gesloten

Woonconcept voor ouderen en jongeren de Saffier
Adres: Saffierlaan 8-10, Utrecht

De Saffierlaan. Een doodgewone straat in de Utrechtse wijk Hoograven. Met in het midden een groot markant gebouw; de Saffier. Zo doodgewoon is de plek niet meer. In dit gebouw wonen jongeren en senioren samen.

Wat een te gekke locatie!

Deze avond waren er zowel jongere als oudere deelnemers. Nieuwsgierig naar wat de Hero Town Roadshow is kwamen ze vanavond naar de Saffier. We noemen ze helden.

Helden, omdat ze kwamen zonder te weten wat ze te wachten staat. En een mooie avond werd het. Aan het eind zei iedereen: ‘Oh, hier wil ik meer van!’

Onbekend maakt vaak onbemind, maar niet als je naar een meetup komt. Dan geeft onbekend juist mooie ontmoetingen van mens tot mens. Gewoon omdat jij jij bent!

 Voor een impressie van de locatie: klik op de foto met de tekst Saffier!